Cosmetizate sau directe, cu povești frumoase, originale, amuzante, melodii memorabile și mesaje reținute de la prima întâlnire, advertiserii încearcă diverse combinații în reclamele pe care le livreaza la TV, în încercarea de a pătrunde în “mintea a consumatorilor”. Zi de zi agențiile de publicitate și departamentele de marketing caută formula magică a reclamei perfecte care să surprindă prin creativitate și să și ducă la achiziția produsului, încercând să descopere ce anume apreciază consumatorii la o reclamă, ce elementele determină achiziția și cât de importantă este frecvența difuzării.

          

           

          În primul rând este important de știut modul în care comportamentul consumatorilor poate fi influențat. Conform unui studiu, 78% dintre locuitorii din mediul urban declară că au preluat comportamente din reclame, 73% preluând cuvinte, expresii și glume folosite în reclame - un comportament întâlnit mai degrabă la bărbați și la tinerii cu vârstele cuprinse între 15-24 de ani. Totodata, 36% dintre respondenți consumă un produs așa cum este recomandat sau arătat în reclamă sau se comportă în același fel cum o faceau și personajele din reclamă. Persoanele cu educație superioară sunt mai deschise la mesajele comportamentale din reclame si afirmă în mai mare măsură că au consumat un produs așa cum era consumat în reclame.

      Originalitatea și povestea reclamei rămân punctele forte în opinia consumatorilor, 60% din consumatori îndrăgind o reclamă în principal datorită originalității acesteia, 43% datorită povestii reclamei, în timp ce muzica și mesajul transmis sunt urmatoarele elemente apreciate, de 40%, respectiv de 39% din respondenți. Comparativ cu bărbații, femeile sunt mai atente la detalii și apreciază mai mult o reclama pentru fundalul sonor al acesteia. Gândindu-se strict la reclamele în urma cărora au și cumparat un produs, 52% din respondenți au fost determinați de caracteristicile produsului prezentat în reclamă, 46% au cumparat din curiozitatea pe care reclama o genereaza, 38% s-au declarat influențați de informațiile suplimentare furnizate, 29% de modul în care reclama era realizată, iar 27% de recomandarile specialiștilor din reclame.

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now