Concluzii
​
​
Un avantaj major al utilizării publicităţii este că această tehnică de promovare dă posibilitatea adresării mesajului unui public foarte larg, atât din punct de vedere al caracteristicilor (cum ar fi venituri, vârstă, statut social etc.), cât ÅŸi în ceea ce priveÅŸte răspândirea sa teritorială. Publicitatea este flexibilă ÅŸi oferă numeroase soluÅ£ii ÅŸi prin prisma costurilor. în funcÅ£ie de resursele disponibile o organizaÅ£ie îÅŸi poate alege un mijloc de publicitate potrivit.
Puterea de convingere a publicităţii este mare, cu toate că numeroase persoane sunt reticente la mesajul publicitar, considerându-l partizan ÅŸi chiar înÅŸelător. Publicitatea este persuasivă datorită marii varietăţi a modului de transmitere a mesajului. Astfel prin text, design, culoare, imagine ÅŸi sunet ea prezintă o lume atractivă, transmite un mesaj optimist, oferă speranÅ£e ÅŸi modele pentru diferite categorii de public.
Mesajele de publicitate trebuie să aibă trei caracteristici:
-
Să aibă un înÈ›eles, scoÈ›ând în evidență avantajele care fac produsul mai dezirabil sau mai interesant pentru consumatori.
-
Să fie distincte, comunicând consumatorilor prin ce se impune produsul în faÈ›a mărcii concurente.
-
Să fie credibile. Această ultimă caracteristică este greu de îndeplinit, pentru că mulÈ›i consumatori pun la îndoială veridicitatea publicității în general. În urma unui studiu, s-a constatat că o treime din totalul consumatorilor apreciază mesajele de publicitate ca fiind "nedemne de încredere".